INGA123, 26 lat

63 punkty

z nami od 12 października 2010 roku

20 zadań

Pytania: INGA123

Pytanie Odpowiedzi Data utworzenia
1. Scharakteryzuj krótko podstawowe przetwory warzywne. pomocy 0 14.11.2010 (18:50)
2. Surówka z pora i jabłka zawiera 20g oleju. Jak się zmieni jej wartość 2 7.11.2010 (16:40)
3. oblicz wartość enrgetyczną 5 porcji koktailu truskawkowego zawierającego 0 7.11.2010 (16:34)
4. Do surówki z kapusty kiszonej dodano 1 lyżkę oleju(10g) o ile wzrosła 1 7.11.2010 (15:55)
5. W składzie chemicznym100g jaj zawarte jest 12,5 białka 12g tłuszczu 1g 2 7.11.2010 (15:51)
6. 100g wontroby wieprzowej zawiera 22g białka, 4 g tłuszczu, 2,5 g 1 7.11.2010 (15:42)
7. Koszt produkcji jednej porcji surówki z pora wynosi 3 zł, a marża 1 7.11.2010 (15:39)
8. Na jedną porcję wywaru potrzebujemy 100g włoszczyzny.Ile porcji 1 7.11.2010 (15:28)
9. Do przygotowania surówki z 35kg selera użyto mechanicznej obieraczki do 2 7.11.2010 (15:21)
10. Jaka jest cena gastronomiczna jednej porcji zup ,koperkowej, jeżeli cena 1 7.11.2010 (15:13)
11. Mała porcja sałatki jarzynowej wznosi 75g na osobę. Ile porcji uzyskasz z 1 7.11.2010 (15:08)
12. Wartość surowca zużytego do produkcji ryby po grecku wynosi 50zł.Dolicz 50% 3 7.11.2010 (13:56)
13. Cena zakupu butelki szampana wynosi 200zł.Podaj cenę gastronomiczną marża 3 7.11.2010 (13:53)
14. Normatyw surowcowy na 5 porcji omletu biszkoptowego wynosi 10 jaj, 75g mąki 1 7.11.2010 (13:49)
15. 100g maślanki zawiera 3g białka,0,9g tłuszczu i 8g węglowodanów. podaj 1 7.11.2010 (10:46)
16. Masa 1 porcji ciasta biszkoptowego wynosi 100g.Z 250g jaj,200g cukru i 250g 2 7.11.2010 (10:14)
17. ,Kucharz sporządzając kotlety mielone na 1kg mięsa zaplanował 20% bułki 2 7.11.2010 (10:08)
18. Wyjaśnij, dlaczego można upiec w piekarniku lub na grilu mięso zawinięte w 3 14.10.2010 (17:21)
19. Wyjaśnij, dlaczego można upiec w piekarniku lub na grilu mięso zawinięte w 3 14.10.2010 (17:21)
20. Wymień pięć przedmiotów codziennego użytku wykonanych z metali lub ich 2 14.10.2010 (17:16)