Treść zadania

INGA123

Do przygotowania surówki z 35kg selera użyto mechanicznej obieraczki do warzyw. Oblicz ile warzyw pozostało na surówkę jeśli wiadomo, że odpadki wynoszą 20%?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    20 % z 35 kg = 7 kg
    35 kg - 7 kg = 28 kg selera zostało na surówkę

Rozwiązania

  • userphoto

    70% z 35kg= 0,7 * 35= 24.5 kg

    ODP: Na surówkę pozostało 24,50 kg warzyw.

Podobne materiały

Przydatność 100% Ostatnie przygotowania do powstania


a. Ostatnie przygotowania do powstania.

Tymczasem Komitet Centralny zaczął przygotowywać powstanie i uwłaszczenie chłopów. We wrześniu zarządał od społeczeństwa posłuchu dla tajnego rządu, rozpisał podatek narodowy i rozbudował organizację spiskową na prowincji. Wobec tej sytuacji doszło do rozmowy między księciem Konstantym a Zamoyskim reprezentującym...

Przydatność 70% Negocjacje- przygotowania - arabia saudyjska

Negocjujesz z firma z Arabii Saudyjskiej bardzo ważny kontrakt. Jak przygotować się do takich negocjacji? Jakie działania podejmujesz w trakcie przygotowanego spotkania. Najpierw warto jest przybliżyć znaczenie slowa negocjacje. Według definicji negocjacje to dwustronny proces komunikowania się, którego celem jest osiągnięcie porozumienia, gdy przynajmniej jedna strona nie zgadza...

Przydatność 65% Zasady przygotowania programów imprez turystycznych

ZASADY PRZYGOTOWYWANIA PROGRAMÓW IMPREZ TURYSTYCZNYCH Zanim zacznę omawiać zagadnienie dotyczące zasad przygotowywania programów imprez turystycznych należy wyjaśnić pojęcie „impreza turystyczna”. Impreza z włoskiego „imprezo” oznacza widowisko, koncert, zabawę bądź wycieczkę. Impreza związana jest z określoną atrakcyjnością produktu turystycznego, walorem...

Przydatność 85% Etapy przygotowania kampanii promocyjnej przy wprowadzeniu produktu

Marketing Po to by realizowana strategia promocji przyniosła oczekiwany efekt i spełniła oczekiwane cele, musi być przygotowana w sposób profesjonalny, metodyczny. Budowa strategii profesjonalnej przebiega w 6 etapach: I ETAP - Identyfikacja Określenie odbiorców przekazu promocyjnego czyli identyfikacja potencjalnych nabywców klientów, produktów danej firmy. Etap ten...

Przydatność 90% Protokół z przeglądu bezpieczeństwa i higieny pracy na wydziale obróbki mechanicznej

PROTOKÓŁ Z PRZEGLĄDU BEZPIECZEŃSTWA I HIGIENY PRACY NA WYDZIALE OBRÓBKI MECHANICZNEj: 1. Cel przeglądu stanu BHP. 2. Przepisy dotyczące obróbki mechanicznej. 3. Stan rzeczywisty. 4. Zalecenia dotyczące poprawy warunków BHP. 5. Literatura Ps. To protokół napisany na podstawie mojego szkolnego warsztatu.

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji