Treść zadania

INGA123

Koszt produkcji jednej porcji surówki z pora wynosi 3 zł, a marża gastronomiczna 20%.Jaka jest cena gastronomiczna 20 porcji?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    20% z 3 zł wynosi 0,6 złotego czyli 60 groszy

    20X0.60 = 12 zł

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 90% Projekt: hurtownia MAX MARA

projekt realizacji prac ekonomiczno biurowych hurtowni MAX MARA

Przydatność 80% Jak obliczyć koszt zużytej energii?

Jak obliczyć koszt zużytej energii? (patrz załącznik)

Przydatność 60% System Produkcji

CZĘŚĆ I : Model systemu produkcyjnego dla wybranego produktu PLAN PRACY: I Charakterystyka wyrobu II Charakterystyka firmy III MODEL SYSTEMU PRODUKCYJNEGO „SAMOCHODU WYWROTKI” W WYBRANYM PRZEDSIĘBIORSTWIE 1) wektor wejścia X a) środki techniczne produkcji b) przedmioty pracy c) czynniki energetyczne d) personel e) informacje f) kapitał 2) proces przetwarzania a)...

Przydatność 90% Recenzja "Pora umierać"

„Pora umierać” to dramat osnuty na prawdziwej historii. Reżyserem i scenarzystą jest Dorota Kędzierzawska – jedna z najlepszych reżyserek młodszego pokolenia w Polsce. Odtwórczynią roli Anieli jest wybitna aktorka, znana z „Zakazanych piosenek”, Danuta Szaflarska. Oprawą muzyczną zajął się W. Pawlik, a nad zdjęciami A. Reinhart. Utwór powstał w 2007 roku. Film...

Przydatność 70% Historia jednej starości.

Życie, tak piękne i wspaniałe, od zawsze dawało mi wycisk. Nie ważne czy jako dziecko czy dorosły, w dzień czy w nocy, z kimś czy sam, kamień wciąż na górę wpychany, spadał, gdy tylko miałem chwilę, aby odsapnąć. Często bywało, że zanim zabrałem się do jego wpychania, leżałem bezsilnie konający, walcząc z powracającą wciąż psychiczną agonią. Samolubem wszakże...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji