Treść zadania

INGA123

Scharakteryzuj krótko podstawowe przetwory warzywne. pomocy

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne zadania

san_4 Wymień i scharakteryzuj schorzenia skóry. Bardzo proszę o pomoc potrzebuje Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 2 rozwiązania autor: san_4 28.3.2010 (20:25)
klaudia223 Scharakteryzuj sposoby rozmnażania bezpłciowego roślin.Które z nich Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 2 rozwiązania autor: klaudia223 18.4.2010 (14:18)
Zuz4 Biologia pomocy proszę na jutro Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: Zuz4 20.4.2010 (18:22)
manfred2306 Jak udzielić pierwszej pomocy przypadku oparzeń i odmrożeń Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 4 rozwiązania autor: manfred2306 21.4.2010 (19:52)
misia10010 Pomocy!! Przedmiot: Biologia / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: misia10010 24.4.2010 (12:24)

Podobne materiały

Przydatność 65% Wierszyk - Warzywne zamieszanie

WARZYWNE ZAMIESZANIE W ogródku, na stoliku, leżą marchewki w koszyku. Jedna drugiej cicho szepce: ?Niech Pani do groszku podrepce?. Groch wstydliwie się zazielenił, na widok marchewki się zarumienił i rzecze: ?Ależ Pani się pięknie czerwieni?. Obrażona cebula soki wyciska, natka cichutko piska: ?Ja też jestem rosła i ogólnie boska?. ?Pani wygląda jak kukła?, rzekła...

Przydatność 80% Wybierz i scharakteryzuj jedną z lokalnych organizacji pozarządowych działających w obszarze pomocy społecznej.

CARITAS POLSKA Wizją Caritas jest budowanie cywilizacji miłości. Caritas Polska określa swoją misję jako: Usłyszeć głos ubogich, przyjąć go jako własny i stać się tym głosem. Organizacja ta jest organizacją pozarządową i zajmuje się niesieniem pomocy dla tych którzy tego potrzebują. Pomoc osobom bezdomnym Wśród licznych kategorii osób, którym Caritas w Polsce...

Przydatność 50% Zboża i jego przetwory

Zboża klasyfikuje się do roślin trawiastych z gatunku jednolistnych, z punktu widzenia technologii żywności zboża są to roślinny uprawiane ze wzg. na właściwości ziaren przeznaczonych do konsumpcji lub przerobu na przetwory zbożowe. Do zbóż zaliczamy : A. pszenice, B. jęczmień, C. żyto, D. owies, E. pszenżyto, F. proso, G. ryż,...

Przydatność 55% Mleko i jego przetwory

MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...

Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka

I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji