Treść zadania

dusiia123456789

1. Zasady smażenia ryb ? Potrawy smażone z ryb ? 2. Przetwory z ryb ? 3. zasady gotowania ryb ?

Zadanie z Technologii Gastronomicznej

Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Odpowiedzi

Podobne materiały

Przydatność 50% Zboża i jego przetwory

Zboża klasyfikuje się do roślin trawiastych z gatunku jednolistnych, z punktu widzenia technologii żywności zboża są to roślinny uprawiane ze wzg. na właściwości ziaren przeznaczonych do konsumpcji lub przerobu na przetwory zbożowe. Do zbóż zaliczamy : A. pszenice, B. jęczmień, C. żyto, D. owies, E. pszenżyto, F. proso, G. ryż,...

Przydatność 55% Mleko i jego przetwory

MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...

Przydatność 75% Potrawy z mięsa smażonego

1.Podział mięs smażonych: a)Ze względu na rozdrabnianie surowca:bite i mielone. b)Ze względu na sposów wykończenia powierzchni: -miesa bite soute, -miesa bite panierowane :pojedyncze i podwójne. c)miesa po angielsku. 2.Dobór surowca do smażenia: -Z wołowiny:schab,mieso z szynki,karkówka,biodrówka. -Z wołowiny:poledwica,rozsbef,skrzydło, -Z cieleciny:udziec...

Przydatność 65% Potrawy po Niemiecku

Brot - chleb Nudeln – makaron Brotchen – bułka Mehl – mąka Reis – ryż Kartoffel – kartofel Tomate – pomidor Karotte – marchewka Zwiebel – cebula Gurke – ogórek Paprika – papryka Petersilie – pietruszka Banane – banan Apfel – jabłko Pfirsich – brzoskwinia Erdbeere – truskawka Himbeere – malina Orange – pomarańcza Saft – sok Wasser –...

Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka

I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji