Treść zadania
Autor: dusiia123456789 Dodano: 7.4.2013 (11:14)
1. Zasady smażenia ryb ? Potrawy smażone z ryb ? 2. Przetwory z ryb ? 3. zasady gotowania ryb ?
Zadanie z Technologii Gastronomicznej
Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Odpowiedzi
Podobne pytania
Znacie jakieś skuteczne ćwiczenia i potrawy, które mogą odchudzić? Bardzo Przedmiot: Diety i kulinarne podniety / Po szkole | 7 odpowiedzi | autor: molinezia 30.1.2011 (11:38) |
Uzasadnij dlaczego potrawy z mięsa należy podawać z potrawami z warzyw .. Przedmiot: Diety i kulinarne podniety / Po szkole | 1 odpowiedź | autor: assia91 26.5.2011 (20:23) |
Kuchnia Znacie może jakieś łatwe i szybkie potrawy, przekąski dla osób Przedmiot: Diety i kulinarne podniety / Po szkole | 3 odpowiedzi | autor: aaaaadddddaaaaa 11.6.2012 (15:55) |
Podobne materiały
Przydatność 50% Zboża i jego przetwory
Zboża klasyfikuje się do roślin trawiastych z gatunku jednolistnych, z punktu widzenia technologii żywności zboża są to roślinny uprawiane ze wzg. na właściwości ziaren przeznaczonych do konsumpcji lub przerobu na przetwory zbożowe. Do zbóż zaliczamy : A. pszenice, B. jęczmień, C. żyto, D. owies, E. pszenżyto, F. proso, G. ryż,...
Przydatność 55% Mleko i jego przetwory
MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...
Przydatność 75% Potrawy z mięsa smażonego
1.Podział mięs smażonych: a)Ze względu na rozdrabnianie surowca:bite i mielone. b)Ze względu na sposów wykończenia powierzchni: -miesa bite soute, -miesa bite panierowane :pojedyncze i podwójne. c)miesa po angielsku. 2.Dobór surowca do smażenia: -Z wołowiny:schab,mieso z szynki,karkówka,biodrówka. -Z wołowiny:poledwica,rozsbef,skrzydło, -Z cieleciny:udziec...
Przydatność 65% Potrawy po Niemiecku
Brot - chleb Nudeln – makaron Brotchen – bułka Mehl – mąka Reis – ryż Kartoffel – kartofel Tomate – pomidor Karotte – marchewka Zwiebel – cebula Gurke – ogórek Paprika – papryka Petersilie – pietruszka Banane – banan Apfel – jabłko Pfirsich – brzoskwinia Erdbeere – truskawka Himbeere – malina Orange – pomarańcza Saft – sok Wasser –...
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie