Treść zadania

aaaaadddddaaaaa

Kuchnia

Znacie może jakieś łatwe i szybkie potrawy, przekąski dla osób w podstawówce i w gimnazjum.
Mogą być ciastka, babeczki, krakersy itp.
Tylko żeby było mało roboty w krótkim czasie, a dobry efekt. :)
Z góry wielkie dzięki :D

Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsza odpowiedź

  • 1 0

    Do picia można zmiksować truskawki i mleko (na dwa kubki truskawek 3/4 kubka mleka). Na koniec dodać 1/3 kubka cukru pudru. Można też z innych owoców, np banany. Mniam ^^
    A jako przekąskę to można kupić krem karpatka (taki szybki) albo bitą śmietanę, takie spodki do babeczek (z ciasta kruchego) i jakieś owoce. Zrobiony krem (bitą smietanę) wkładamy do tych gotowych foremek z ciasta, a na to owocki. Albo zamiast owoców galaretkę i bitą śmietanę

    • Ooo, jeszcze mogą być takie szaszłyki owocowe (np. banan, winogrono, truskawka, gruszka, jabłko, malinka...)

Odpowiedzi

  • syla128s

    A może tak kanapeczka...?
    chleb>masło>pomidor>ser żółty>
    Do mikrofalówki aż ser się roztopi. Pyszne.
    Bez pomidora też dobre.

    • dobry pomysł. poczekam jeszcze na inne prpozycje

    • a na górę ketchup

  • pauladaw

    hamburgery (nie są trudne w zrobieniu)
    galareta z owocami (pyszna)
    ciasto z truskawkami w środku z jogurtem truskawkowym (naprawdę pyszne )
    ciastka z ziarnami słonecznika (przepyszne)
    ale proponowałabym zrobić coś z owocami a zwłaszcza że zaczyna się sezon (każdy za nimi tęskni)

Podobne materiały

Przydatność 55% Szybki kurs Pascala, szybki kurs C++

dwa przydatne Qrsy......

Przydatność 65% Szybki kurs HTML

wszystko jest w 4 plikach

Przydatność 75% Potrawy z mięsa smażonego

1.Podział mięs smażonych: a)Ze względu na rozdrabnianie surowca:bite i mielone. b)Ze względu na sposów wykończenia powierzchni: -miesa bite soute, -miesa bite panierowane :pojedyncze i podwójne. c)miesa po angielsku. 2.Dobór surowca do smażenia: -Z wołowiny:schab,mieso z szynki,karkówka,biodrówka. -Z wołowiny:poledwica,rozsbef,skrzydło, -Z cieleciny:udziec...

Przydatność 65% Potrawy po Niemiecku

Brot - chleb Nudeln – makaron Brotchen – bułka Mehl – mąka Reis – ryż Kartoffel – kartofel Tomate – pomidor Karotte – marchewka Zwiebel – cebula Gurke – ogórek Paprika – papryka Petersilie – pietruszka Banane – banan Apfel – jabłko Pfirsich – brzoskwinia Erdbeere – truskawka Himbeere – malina Orange – pomarańcza Saft – sok Wasser –...

Przydatność 100% Potrawy z dzika i zająca.

Przypomnijmy, że mięso dzika trzeba najpierw zabejcować. Szynki dzika marynuje się jak szynki wieprzowe. Wędzone przez 3 tygodnie w zimnym dymie są szczególnie smaczne i chętnie jadane także na surowo. Ze świeżego schabu można smażyć kotlety jak schaboszczaki wieprzowe. Z zabejcowanego mięsa natomiast można piec to samo co z wieprzowiny. Na ogół pieczone, i pieczeń z dzika i...

0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji