Treść zadania

Kaijsa

Co stanowi pokarm dla grzybów? Chodzi o konkretną substancję. Autor edytował treść zadania 27.9.2010 (18:50), dodano Chodzi głównie o grzyby owocnikowe.

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    substancja organiczna na przykład cukier sacharoza, jeśli do drożdży doda się cukru one zaczynają zwiększać swoją masę więc przejawiają oznaki procesów życiowych, ale można też dodać mleko-a tam jest białko, tłuszcz i cukier(laktoza) , też mąka

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 75% Substancje psychoaktywne

Substancje psychoaktywne Uzależnienie fizjologiczne, zwane też czasem fizycznym, jest to nabyta silna potrzeba stałego zażywania jakiejś substancji odczuwana jako szereg dolegliwości fizycznych (np. bóle, biegunki, uczucie zimna, wymioty, drżenia mięśni, bezsenność). Zaprzestanie jej zażywania (odstawienie) prowadzi do wystąpienia zespołu objawów, które określa się jako...

Przydatność 50% Hostia czy hamburger? - codzienny pokarm człowieka

Hostia czy hamburger? codzienny pokarm człowieka Myślę, że jest to temat, który każdy ma prawo rozumieć na swój własny sposób. Ja uważam, że hostia w tym wypadku symbolizuje pokarm dla duszy. Dusza człowieka wierzącego karmi się przede...

Przydatność 65% Substancje zapasowe u roślin

Substancje zapasowe u roślin, związki chemiczne syntetyzowane przez rośliny, pełniące rolę źródła energii lub budulca. Substancje zapasowe występują we wszystkich komórkach roślin jako produkty przemiany materii, a ponadto są magazynowane w specjalnych tkankach spichrzowych zlokalizowanych w organach spichrzowych. Do najważniejszych substancji zapasowych należą: cukry proste...

Przydatność 60% Substancje trujące w kosmetykach

Zwyczajne mydło nie wystarczy. Oczyszczamy się za pomocą peelingu do twarzy i ciała i osuszamy skórę, po czym namaszczamy się odżywczymi kremami. Jeszcze dezodorant, aby zamaskować naturalną woń ciała (naturalna woń potu, który pojawia się po ciężkiej pracy) i na koniec kropelka perfum lub wody po goleniu. W przypadku około połowy naszej dorosłej i nastoletniej populacji -...

Przydatność 80% Substancje dodawane do żywności

Kiedyś w większości domów były wędzarnie, gdzie w aromatycznym dymie, np. z jałowca przygotowywano kiełbasy, szynki, boczek. Potem podwieszone pod sufitem na strychu mogły czekać na zjedzenie nawet kilka miesięcy. Beczki z kiszonymi ogórkami i kapustą zatapiano w stawie na całą zimę. Wiele produktów przechowywano w tzw. lodowniach, czyli wykopanych w ziemi piwnicach...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji