Treść zadania

agnes40

jakie są zasady przechowywania i magazynowania towarów

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

Zaloguj się lub załóź konto aby dodać komentarz.

Rozwiąż zadanie i zarób nawet 14 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 10 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 55% Zasady przechowywania produktów spożywczych

Przechowywanie środków żywnościowych. Środki żywnościowe mają bardzo zróżnicowane właściwości fizyczne i che-miczne, są na ogół nietrwałe, część z nich występuje sezonowo. Aby zapewnić pro-dukcji gastronomicznej ciągłość i urozmaiceni, środki żywnościowe należy zabezpie-czyć przed zepsuciem. Zadanie to spełnia przechowalnictwo, które w skali przemy-słowej i...

Przydatność 75% Sposoby przechowywania żywności - streszczenie

Racjonalne przechowywanie artykułów polega na stworzeniu im takich warunków, aby zachowały one jak najdłużej cechy świeżości i zdatności do komsumpcji względnie przerobu.Najlepiej do tego celu nadają się specjalnie wyposażone pomieszczenia lub wydzielone budynki , czyli magazyny. Magazyny przeznaczone do przechowywania artykółów spożywczych powinny być czyste, suche, o...

Przydatność 60% Zasady

Zasady – budowa, właściwości, otrzymywanie. Zasady to jedna z podstawowych grup związków chemicznych. Wzór ogólny zasad to: Mn(OH)n (gdzie: M – metal, OH – grupa wodorotlenkowa, n - wartość metalu) Zasady czyli wodorotlenki są związkami pierwiastków (zwykle metali) i grupy wodorotlenkowej. Używane są do wyrobu detergentów, lekarstw, papieru i tekstyliów. Grupa...

Przydatność 85% Pamięć jako podstawowy mechanizm przechowywania doświadczenia

Ludzie, tak jak i zwierzęta, korzystają z doświadczenia indywidualnego oraz gatunkowego. Pozwala to uniknąć popełnionych niegdyś błędów, a także wybrać spośród możliwych sposobów reagowania te, które okazały się skuteczne. Bez zdolności do przechowywania, a więc zatrzymywania w pamięci przyswojonych treści, człowiek dysponowałby tylko teraźniejszością, nie miałby...

Przydatność 70% Środki żywnościowe i warunki ich przechowywania.

1.Środki żywnościowe-substancje lub ch mieszaniny zawierające składniki potrzebne do odżywiania organizmu ludzkiego i przeznaczone do spożycia w stanie przetworzonym lub surowym. 2.Środkami spożywczymi są: a)używki-np.kawa,herbata b)surowce-np.surowy,nieobrany,brudny ziemniak c)półprodukt-np.oczyszczone,rozdrobnione,ale jeszcze nieugotowane ziemniaki 3.Produkty bądź...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji