Treść zadania
Autor: agnes40 Dodano: 27.11.2018 (15:56)
jakie są zasady przechowywania i magazynowania towarów
Rozwiąż zadanie i zarób nawet 14 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 10 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.
Rozwiązania
Podobne zadania
Scharakteryzuj zasady rozliczeń finansowych przedsiębiorstw Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: Gosia1916 6.5.2010 (16:44) |
Wymień trudności jakie napotka przedsiębiorca uruchamiający działalność w formi Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: xpauluskaxxx 19.5.2010 (20:06) |
JAKIE CZYNNIKI SZKODLIWE DLA ZDROWIA CZŁOWIEKA WYSTĘPUJĄ PODCZAS PRACY PRZY KOMP Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: G42ry5 5.9.2010 (22:49) |
jakie znacie osoby przedsiębiorcze, które osiągneły sukces gospodarczy, Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: justyna15T 28.9.2010 (20:44) |
Omów zasady prawa pracy i ich znaczenie dla pracownika. Przedmiot: Przedsiębiorczość / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: emila18xxx 1.10.2010 (13:16) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Zasady przechowywania produktów spożywczych
Przechowywanie środków żywnościowych. Środki żywnościowe mają bardzo zróżnicowane właściwości fizyczne i che-miczne, są na ogół nietrwałe, część z nich występuje sezonowo. Aby zapewnić pro-dukcji gastronomicznej ciągłość i urozmaiceni, środki żywnościowe należy zabezpie-czyć przed zepsuciem. Zadanie to spełnia przechowalnictwo, które w skali przemy-słowej i...
Przydatność 75% Sposoby przechowywania żywności - streszczenie
Racjonalne przechowywanie artykułów polega na stworzeniu im takich warunków, aby zachowały one jak najdłużej cechy świeżości i zdatności do komsumpcji względnie przerobu.Najlepiej do tego celu nadają się specjalnie wyposażone pomieszczenia lub wydzielone budynki , czyli magazyny. Magazyny przeznaczone do przechowywania artykółów spożywczych powinny być czyste, suche, o...
Przydatność 60% Zasady
Zasady – budowa, właściwości, otrzymywanie. Zasady to jedna z podstawowych grup związków chemicznych. Wzór ogólny zasad to: Mn(OH)n (gdzie: M – metal, OH – grupa wodorotlenkowa, n - wartość metalu) Zasady czyli wodorotlenki są związkami pierwiastków (zwykle metali) i grupy wodorotlenkowej. Używane są do wyrobu detergentów, lekarstw, papieru i tekstyliów. Grupa...
Przydatność 85% Pamięć jako podstawowy mechanizm przechowywania doświadczenia
Ludzie, tak jak i zwierzęta, korzystają z doświadczenia indywidualnego oraz gatunkowego. Pozwala to uniknąć popełnionych niegdyś błędów, a także wybrać spośród możliwych sposobów reagowania te, które okazały się skuteczne. Bez zdolności do przechowywania, a więc zatrzymywania w pamięci przyswojonych treści, człowiek dysponowałby tylko teraźniejszością, nie miałby...
Przydatność 70% Środki żywnościowe i warunki ich przechowywania.
1.Środki żywnościowe-substancje lub ch mieszaniny zawierające składniki potrzebne do odżywiania organizmu ludzkiego i przeznaczone do spożycia w stanie przetworzonym lub surowym. 2.Środkami spożywczymi są: a)używki-np.kawa,herbata b)surowce-np.surowy,nieobrany,brudny ziemniak c)półprodukt-np.oczyszczone,rozdrobnione,ale jeszcze nieugotowane ziemniaki 3.Produkty bądź...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie
Komentarze do zadania