Treść zadania

n-wiecek

Czy wie ktoś jaka jest klasyfikacja wad wzroku funkcjonalna( fizjologiczna) i wg WHO? Jaka jest różnica między nimi? Pilnie potrzebuję pomocy.

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne zadania

anetkawsiz Dlaczego możemy uznać że Drosophila melanogaster jest dobrym obiektem do Przedmiot: Biologia / Studia 1 rozwiązanie autor: anetkawsiz 22.11.2010 (14:56)
anetkawsiz Co oznacza że choroba genetyczna jest sprzężona z płcią ? Podaj 3 Przedmiot: Biologia / Studia 2 rozwiązania autor: anetkawsiz 22.11.2010 (15:18)
n-wiecek Jakie są rodzaje wad wzroku? Pilnie potrzebuję pomocy. Przedmiot: Biologia / Studia 4 rozwiązania autor: n-wiecek 28.11.2010 (14:46)
231423 Czy układ nerwowy muchy jest położony po grzbietowej stronie ciała? Przedmiot: Biologia / Studia 6 rozwiązań autor: 231423 21.7.2011 (16:00)
231423 Czy pszczoła jest zmiennocieplna? Przedmiot: Biologia / Studia 6 rozwiązań autor: 231423 21.7.2011 (16:00)

Podobne materiały

Przydatność 100% Żywność funkcjonalna

Innymi słowy, żywnością funkcjonalną będą środki spożywcze, które wpływają pozytywnie na określone funkcje organizmu, sprzyjają zaspokojeniu szczególnych potrzeb żywieniowych różnych grup konsumentów. Ich pozy tywny wpływ to wynik obecności, w sposób naturalny, składników biologicz nie czynnych, wzbogacenie ich w te składniki lub usunięcie składników szko dliwych, W...

Przydatność 65% Fizjologiczna rola skóry.

SKÓRA jest to część powłoki wspólnej osłaniająca organizm przed wpływem środowiska zewnętrznego, a równocześnie utrzymująca równowagę między ustrojem a otoczeniem. Odgrywa istotną rolę w : 1). ochronie przed czynnikami mechanicznymi, chemicznymi, fizycznymi i infekcyjnymi 2). regulacji cieplnej 3). czynności wydzielniczej i resorpcyjnej ( reguluje równowagę wodno ?...

Przydatność 75% Funkcjonalna rola białek

1.Przemiany białek pod wpływem ogrzewania Ogrzewanie do odpowiednio wysokiej temperatury powoduje cieplną denaturację białek oraz zwiększa szybkość biochemicznych i chemicznych reakcji pozostałych składników żywności Wskutek gotowania, pasteryzacji, sterylizacji, pieczenia i smażenia zmieniają się sensoryczne i żywieniowe (w tym wartość odżywcza) właściwości żywności...

Przydatność 80% Choroby wzroku

Wzrok jest to zdolność odbioru fal elektromagnetycznych w zakresie światła widzialnego, za pośre- dnictwem wyspecjalizowanych narządów-oczu. WYTRZESZCZ OKA Jednym z głównych objawów zmian chorobowych w oczodole jest wytrzeszcz gałki ocznej.Wysuwa się ona wtedy ku przodowi, czasem przemieszcza się w kierunku poziomym lub pionowym.Wytrze- szczowi towarzyszą często: ograniczenie...

Przydatność 55% Narząd wzroku

Człowiek w ciągu całego swojego życia pozostaje w kontakcie z otaczającym go środowiskiem, które wpływa na przebieg procesów życiowych. Wszystkie informacje, które dostajemy z otoczenia, docierają do nas za pomocą wyspecjalizowanych komórek zwanych receptorami. Komórki receptorowe reagują na zmiany w otaczającym nas świecie. Pobudzane, np. światłem lub dźwiękiem,...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji