Treść zadania

sylwia987

napisać co jem na śniadanie obiad i kolacje ale ma być bardzo rozpisane

plisssssssssssss
albo przepis na jakąś potrawę po angielsku na coś

PS: jak by mogło być tłumaczenie

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

  • jak z internetu to tak jest:/

  • ej ta na dole odgalila moj pomysl na rosol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;/;/ nie fer

  • Przepis na ROSÓŁ!!!!!!!!!! Mam nadzieje ze takie cos chodzilo jakby co jestem na kompie pozdrowienia ;*

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    I eat for breakfast sandwiches with tomatoes, cucumber and sliced onion. I often drink tea with two teaspoons sugar.
    I eat for dinner boiled potatoes with salad and fried chicken. To this, I drink milk or orange juice.
    I eat for supper casseroles with cheese, ham and little of ketchup. I always drink to this cola. Oh, I love it!



    Jem na śniadanie kanapki z pomidorem, ogórkiem i pokrojoną cebulą. Często piję herb. z 2 łyż. cukru.
    Na obiad jem gotowane ziemniaki z surówką i smażonym kurczakiem. Do tego piję mleko lub sok pomarań.
    Na kolację jem zapiekanki z serem, szynką i odrobiną ketchupu. Zawsze piję do tego cole. Uwielbiam to.

Rozwiązania

  • sarusia995

    1. Warzywa myjemy i obieramy.
    2. Mieso pluczemy.
    3. Cebule rumienimy na brazowo nad palnikiem.
    4. Do 2 litrowego garnka wkladamy warzywa, mieso, zrumieniona cebule i wszystko zalewamy woda i czekamy, az calosc sie zagotuje.
    5. Gdy rosol sie zagotuje, na wierzchu plywaja tzw. szumowiny - skrecamy kuchenke na najmniejszy ogien, szumowiny delikatnie i dokladnie zdejmujemy i wyrzucamy.
    6. Wsypujemy okolo 1/3 lyzki soli i 2/3 lyzki vegety.
    7. Rosol zostawiamy na malutkim ogniu, przykrywamy i tak gotujemy okolo godzinki.
    8. Po uplywie tego czasu sprawdzamy smak
    - jesli trzeba doprawiamy sola lub vegeta.
    9. Rosol mozna podac tradycyjnie z makaronem (nitki) lub np. z ryzem lub kasza manna - wg fantazji :) Posypujemy natka i podajemy z ugotowana w srodku marchewka.

    Przetłumaczenie :
    1. Wash and peel vegetables.
    2. Meat rinse.
    3. Onions brown blush on the burner.
    4. The 2-liter pot we put vegetables, meat, browned onions, and pour all the water and wait until August The entire boil.
    5. When it boils Rosol August, on top of the so-called swim. scum - Turn cooker to the smallest fire, scum gently and carefully take off and throw away.
    6. Pour about 1 / 3 tablespoons of salt and 2 / 3 tbsp Vegeta.
    7. Rosol leave on a little heat, cover and cook for about an hour so.
    8. After this time check the flavor
    - If you need to add salt or vegeta.
    9. Rosol can be highlighted with the traditional pasta (noodles) or, for example with rice or semolina - according to a fantasy:) sprinkle with parsley and serve with cooked carrot in the middle.

  • userphoto

    1. Warzywa myjemy i obieramy.
    2. Mieso pluczemy.
    3. Cebule rumienimy na brazowo nad palnikiem.
    4. Do 2 litrowego garnka wkladamy warzywa, mieso, zrumieniona cebule i wszystko zalewamy woda i czekamy, az calosc sie zagotuje.
    5. Gdy rosol sie zagotuje, na wierzchu plywaja tzw. szumowiny - skrecamy kuchenke na najmniejszy ogien, szumowiny delikatnie i dokladnie zdejmujemy i wyrzucamy.
    6. Wsypujemy okolo 1/3 lyzki soli i 2/3 lyzki vegety.
    7. Rosol zostawiamy na malutkim ogniu, przykrywamy i tak gotujemy okolo godzinki.
    8. Po uplywie tego czasu sprawdzamy smak
    - jesli trzeba doprawiamy sola lub vegeta.
    9. Rosol mozna podac tradycyjnie z makaronem (nitki) lub np. z ryzem lub kasza manna - wg fantazji :) Posypujemy natka i podajemy z ugotowana w srodku marchewka.

    Przetłumaczenie :
    1. Wash and peel vegetables.
    2. Meat rinse.
    3. Onions brown blush on the burner.
    4. The 2-liter pot we put vegetables, meat, browned onions, and pour all the water and wait until August The entire boil.
    5. When it boils Rosol August, on top of the so-called swim. scum - Turn cooker to the smallest fire, scum gently and carefully take off and throw away.
    6. Pour about 1 / 3 tablespoons of salt and 2 / 3 tbsp Vegeta.
    7. Rosol leave on a little heat, cover and cook for about an hour so.
    8. After this time check the flavor
    - If you need to add salt or vegeta.
    9. Rosol can be highlighted with the traditional pasta (noodles) or, for example with rice or semolina - according to a fantasy:) sprinkle with parsley and serve with cooked carrot in the middle.

Podobne zadania

mpolak Bardzo ważne, prosze o szybką pomoc - na jutro Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: mpolak 4.5.2010 (19:28)
Nieznany bardzo proszę o rozwiązanie zadań z angielskiego ! Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 2 rozwiązania autor: Konto usunięte 4.5.2010 (21:20)
kujonek313 Bardzo proszę o szybką odpowiedź!!!!! Dam naj :) Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 1 rozwiązanie autor: kujonek313 7.5.2010 (15:58)
emi5353 Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu. Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 4 rozwiązania autor: emi5353 9.5.2010 (15:49)
nasto_15 Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu;) Przedmiot: Język angielski / Gimnazjum 3 rozwiązania autor: nasto_15 9.5.2010 (20:02)

0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji