Treść zadania

Ozi33

w jaki sposób kwas siarkowy zwęgla cukier

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • avatar

    0 0

    Pod pływem stężonego kwasu siarkowego cukry ulegają rozkładowi, który przebiega wg reakcji
    C12H22O11 → 11 H2O + 12 C
    Stężony kwas siarkowy jest silnie żrącą substancją powoduje poparzenia skory i zwęgla substancje organiczne

Rozwiązania

  • userphoto

    Kwas weglowy jest silnie zraca substancja... nalewajac kwas na cukier, cukier lega zwegleniu...

Podobne materiały

Przydatność 100% ,,Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi”” Jakie znaczenie ma nadzieja w pokonywaniu trudności życia?

Nadzieja - sens bycia, który pomaga we wszystkim czy tylko złudne marzenia? Zastanawiając się nad samym znaczeniem słowa ,,nadzieja” i jego zastosowaniach, przytaczam definicję ze Słownika Języka Polskiego: Nadzieja: ‘oczekiwanie czegoś dobrego, pożądanego; ufność, że to się spełni; przeświadczenie, że zakończy się coś złego’ natomiast definicja psychologiczna,...

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji