Treść zadania

~Linda

Przy polowie stolikow w restauracji stoja po 4 krzesla.przy pozostalych 5 stolikach stoja razem34krzesla.naile sposrod ponizszych pytan mozna odpowiedziec na podstawie tych informacji?a-ile jest stolikow 4-osobowych w tej restauracji?..b-ile jest stolikow w tej restauracji..c-czy wszystkie krzesla mozna tak ustawic by przy kazdym stoliku bylo ich po tyle samo?

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

Zaloguj się lub załóź konto aby dodać komentarz.

Rozwiąż to zadanie i zarób nawet 14 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 10 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.

Rozwiązania

  • sonar

    a)
    Ile jest stolików ?

    połowa wszystkich stolików to -> 5
    czyli wszystkich stolików jest -> 2 * 5= 10

    Odp. W restauracji jest 10 stolików.


    b)
    Ile jest stolików czteroosobowych w tej restauracji ?

    Skoro przy połowie stolików stoją po 4 krzesła a pozostałych stolików jest 5 --> to stolików czteroosobowych jest też 5.

    Odp. W tej restauracji jest 5 stolików czteroosobowych.

    c)
    Czy wszystkie krzesła można tak ustawić by przy każdym stoliku było ich po tyle samo?

    (5 * 4 + 34) : 10 =

    = (20 + 34) : 10=

    = 54 : 10 =

    = 5 r.4

    Nie, nie można tak ustawić wszystkich krzeseł by przy każdym stoliku było ich po tyle samo.

Podobne materiały

Przydatność 80% Opryskiwacz polowy

Budowa opryskiwacza polowego: - zbiornik - filtr wstępny - pompa - powietrznia - zawór przelewowy - filtr dokładny - zawór sterujący z manometrem - belka robocza z rozpylaczami Kalibracja opryskiwacza polowego: - ustalenie dawki cieczy zgodnie z instrukcją uzycia - ustalenie rozstawy rozpylaczy - ustalenie kąta oprysku - dostosowanie prędkości jazdy - obliczenie wydatku rozpylacza -...

Przydatność 65% Dialog w restauracji

- Good evning. Table for one? - Yes, please. - This way, please. - Thank you - Would you like to look at the menu? - May I take your order,please? - Yes, to start I’d like the tomato soup. - Of course. And for the main couse? - I’d like the roast chcicken with crips and salat. - I’m sorry madam, but we haven’t got any roast chcken today. I recomended the grilled fish or a...

Przydatność 75% biznes plan restauracji Stokrotka

SPIS TREŚCI I. Streszczenie II. Charakterystyka ogólna przedsiębiorstwa 1. Dane spółki 2. Dane o właścicielach 3. Podstawowe cele działalności 4. Usługi III. Plan marketingowy 1. Podmioty działające w branży, w tym główni konkurenci. 2. Odbiorcy 3. Ceny oferowanych dóbr i usług 4. Dystrybucja 5. Promocja IV. Struktura organizacyjna i plan...

Przydatność 80% Biznes Plan restauracji Relax

1. Restauracja "Relax" powstał w styczniu 2000 r. Rejon działania: Warszawa – Wola; osiedle „Floryda” ADRES: 02-495 Warszawa –Wola ul. Żabki 3 tel. 3199345 Liczba pracowników: 2 właścicieli, 2 kucharzy, 4 kelnerki. Godziny otwarcia: 11oo – 23oo Cele: Pragniemy zaspokoić każde kulinarne życzenia klientów, dzięki naszej bogatej ofercie niedrogich nie drogich...

Przydatność 50% Dialog w restauracji

A: good morning miss.Can I help you??Did you have a reservation?? (dzień dobry pani.W czym mogę służyć?Czy ma pani rezerwację??) B: yes.My name is Caroline Berrygirl/natalie White (tak.Naazywam się blabla) A:Ah yes,miss berrygirl/white.Please come with me to table number 4. This is the menu..when you decide what do you choose,please call me (ah tak,pani blabla .Proszę przejść ze...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji