Treść zadania

Nadiyah

W barze Pierogowo można zjeść 8 radzajów pierogów oraz 4 rodzaje zup. Na ile sposobów można zestawić z tych dań obiad składający się z zupy i porcji pierogów?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 100% Mona Lisa

Moim ulubionym obrazem jest ,,Mona Lisa’’ .Bardzo podoba mi się ten obraz , ponieważ narysowana kobieta jest przedstawiona tak jakby była prawdziwa , a nie namalowana . Obraz ten jest bardzo znany na świecie i ceniony w śród krytyków malarstwa. Wybrałam , go też dla tego , że autor tego obrazy przedstawił piękno kobiety farbami Na pierwszym planie tego obrazu jest...

Przydatność 65% Spotkanie w barze Cocofli – opis sytuacji

Gdyby móc tak popatrzeć wysoko, wysoko w górę można by dojrzeć bardzo swojski bar, do którego przybywały różne, znane osobistości, aby podzielić się swoimi problemami wraz z sympatycznym acz małomównym barmanem. Kantyna mieściła się na rogu alei Anielskich Modłów i ciemnej uliczki Haniebnych Czynów. Przybywali tam jedynie wysocy rangą pracownicy firmy – z ograniczoną...

Przydatność 65% Rozmówki rosyjskie w kawiarni , barze czy restauracji

Hej. Jeste może w Rosji , a to bardzo trudny język , przyznam...? Dam wam 35 rozmówek w kawiarni itp... 1.Czy jest w pobliżu bar samoobsługowy? Где здесь побл'изости кафет'ерий? 2.Czy jest w pobliżu dobra niedroga restauracja? Где здесь побл'изости хор'оший недорог'ой рестор'ан? 3.Czy ten stolik jest wolny?...

Przydatność 65% Analiza Obrazu ''Mona Lisa''

Autorem obrazu ?Mona Lisa? jest Leonardo da Vinci. Dzieło powstało ok. 1503-1507 roku. Jego wymiary to 77cm./53cm. Technika: olej, deska. Miejsce przechowywania to paryski Luwr. Orientacja obrazu pionowa, perspektywa linearna. Mona Lisa to prawdopodobnie portret patrycjuszki florenckiej Monny Lisy del Giocondo, która pozowała malarzowi mając 24-25lat. Na obrazie widoczny jest...

Przydatność 75% Zupa jako potrawa.Zastosowanie zup w gastronomii

1.Wywar-stanowi podstawę zup i sosów.Wywar powstaje na skutek dyfuzji i osmozy, składników odżywczych z warzyw,kości,grzybów i owoców.Wartość odżywcza wywaru zależy od doboru surowców,stopnia rozdrobnienia oraz sposobu i czasu gotowania. 2.Podział wywarów: a)wywar jarski (warzywny) b)kostno-jarski c)wywar z grzybów świeżych lub suszonych d)wywar z owoców świeżych lub...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji