Treść zadania

~Aga

Raporty dzienne Hurtownia owoców I warzyw “Kasia”
Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Cena zakupu Cena sprzedaży Wartość w cenie zakupu Wartość w cenie sprzedaży Zysk
Kiwi szt. 30 0,25
Banany kg 12 2,12
Pomarańcze kg 13 3,10
Jabłka kg 22 2,80
Winogrona kg 5 8,50
Cytryna kg 6 3,10
Pomidory kg 25 7,20
Kapusta szt. 23 1,20
Kalafior szt. 12 3,50
Marchew kg 20 0,70
Ogórek kg 18 3,00
Rzodkiewka kg 29 0,50
Razem


Oblicz cenę sprzedaży -cena sprzedaży jest o 15% wyższa od ceny zakupu
Oblicz wartości towarów w cenie zakupu wartość to cena * ilość;
Oblicz wartość towarów w cenie sprzedaży
Oblicz zysk jaki właściciel sklepu osiągnie po sprzedaży wszystkich towarów.
Oblicz średnią cene sprzedaży owoców i warzyw;

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 50% Biznesplan - hurtownia komputerowa

1. Streszczenie Działalność hurtowni komputerowej Abachaczi Sp. z. o. o. opiera się na handlu sprzętem komputerowym pozyskanym bezpośrednio od producentów. Stefan Burak i Antoni Burak – właściciele hurtowni – wnieśli kapitał podstawowy w wysokości 60 000 zł (każdy po 30 000 zł). Uzyskane przez właścicieli wykształcenie z zakresu informatyki ma bardzo duży wpływ dla...

Przydatność 90% Projekt: hurtownia MAX MARA

projekt realizacji prac ekonomiczno biurowych hurtowni MAX MARA

Przydatność 80% Swoboda przepływu towaru

Swoboda przepływu towarów Podstawową zasadą rządzącą obrotem towarowym pomiędzy państwami członkowskimi UE jest zasada swobody przepływu towarów. Oznacza ona, że na obszarze państw członkowskich UE towary mogą być przemieszczane bez jakichkolwiek utrudnień. Nie ma bowiem żadnych kontroli w obrocie między państwami członkowskimi, a jednocześnie towar wprowadzony legalnie...

Przydatność 75% Zasady gotowania warzyw strączkowych

1.Podział warzyw strączkowych: a)suche (fasola sucha,groch,łubin,bób,soja,soczewica) b)swieże (groszek zielony,fasola szparagowa) 2.Zasady gotowania warzyw strączkowych świeżych: a)gotujemy zawsze w wodzie osolonej i pod przykryciem 3.Zasady gotowania suchych nasion roślin strączkowych: a)przeprowadzić obróbkę wstępną (sortowanie,mycie,płukanie) b)namoczyć w zimnej...

Przydatność 80% Gotowanie warzyw kapustnych

1.Asortyment warzyw kapustnych: a)wszytskie rodzaje kapusty (głowiasta biała,głowiasta czerwona,brukselska) b)kalafiory c)brokuły d)jarmuż e)kalarepa 2.Zasady gotowania warzyw kapustnych: a)gotujemy bez przykrycia w ciągu pierwszych 15-20 min. b)gotować krótko do momentu zmiękczenia warzyw aby w jak największym stopniu zachować składniki mineralne i witaminy c)kapustę...

0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji