Treść zadania
Autor: martaaaa Dodano: 26.5.2010 (16:38)
1.Scharakteryzuj sposoby odkażania (dezaktywacji) i dezynfekcji.
2.Zabiegi sanitarne, częściowe i całkowiete i IPP
3.Scharakteryzuj sposoby dezaktywacji żywności i wody.
4.Sposoby odkażania żywności i wody, i dezynfekcji żywności wody
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
daga92 4.6.2010 (14:38)
OCHRONA ŻYWNOŚCI, WODY I PŁODÓW ROLNYCH
PRZED SKARZENIAMI
1. Żywność należy przechowywać w hermetycznie zamkniętych naczyniach, wodę przechowuje się w kanistrach, cysternach, beczkach, wanach
2. Żywność skażoną tabunem, iperytem czy somanem należy zniszczyć.
3. Płody rolne takie jak zboża przechowuje się w skrzyniach lub workach,
ziemniaki i buraki w kopcach, stomp i siano w stogach przykrytych folią lub warstwą gliny.
4. Zwierzęta zabezpiecza się w przygotowanych budynkach lub wywozi w bezpieczne miejsce.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie