Treść zadania

martaaaa

1.Scharakteryzuj sposoby odkażania (dezaktywacji) i dezynfekcji.
2.Zabiegi sanitarne, częściowe i całkowiete i IPP
3.Scharakteryzuj sposoby dezaktywacji żywności i wody.
4.Sposoby odkażania żywności i wody, i dezynfekcji żywności wody

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 0 0

    OCHRONA ŻYWNOŚCI, WODY I PŁODÓW ROLNYCH
    PRZED SKARZENIAMI
    1. Żywność należy przechowywać w hermetycznie zamkniętych naczyniach, wodę przechowuje się w kanistrach, cysternach, beczkach, wanach
    2. Żywność skażoną tabunem, iperytem czy somanem należy zniszczyć.
    3. Płody rolne takie jak zboża przechowuje się w skrzyniach lub workach,
    ziemniaki i buraki w kopcach, stomp i siano w stogach przykrytych folią lub warstwą gliny.
    4. Zwierzęta zabezpiecza się w przygotowanych budynkach lub wywozi w bezpieczne miejsce.

Rozwiązania

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji