Treść zadania

monia1432

Why sould we eat vegetables? - Dlaczego powinniśmy jeść warzywa?
Help;(((

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 1 0

    Vegetables and fruits are rich in vitamins and minerals. A special role
    contained in them are antioxidants, which are compounds such as vitamin. A, C,
    E, carotenes and xanthophylls. Antioxidants neutralize different antioxidants
    free radicals, which are biologically active molecules,
    acting adversely on our body - causing havoc in the
    and thus contributing to the development of disease.

Rozwiązania

  • skarbi4

    poniewz maja duzo witamin i substancji odzywczych ktore są nam potrzebne do normalnego funkcjonowania

  • userphoto

    because they have a lot of vitamins and nutrients needed for proper functioning of our body

Podobne materiały

Przydatność 60% Owoce i warzywa

Jak już wiemy owoce i warzywa są niezbędną częścią naszego codziennego jadłospisu. Każdy z nas powinien przynajmniej raz dziennie zjadać posiłek, w którym są warzywa i owoce. Jednak nie każdy i nie zawsze stosuje tego rodzaju metodę. A szkoda! Gdybyśmy codziennie dostarczali swojemu organizmowi odpowiednią ilość witamin i składników odżywczych znajdujących się w owocach...

Przydatność 60% Warzywa i owoce

Warzywa i owoce Warzywa i owoce są produktami niskoenergetycznymi, których głównym składnikiem są węglowodany. 1 g węglowodanów dostarcza 4 kcal energii. Właśnie węglowodany powinny stanowić główne źródło energii w naszym pożywieniu. Najbardziej bogate w węglowodany, a zarazem najbardziej kaloryczne spośród owoców są banany, winogrona i daktyle. Owoce i warzywa...

Przydatność 50% Warzywa i rzetwory z warzyw.

Spis treści: I Wstęp II. Ocena towaroznawcza warzyw 2.1. Uprawa, zbiory i spożycie warzyw w Polsce 2.2. Skład chemiczny i wartość odżywcza warzyw 2.3. Klasyfikacja warzyw 2.4 Ogólna charakterystyka warzyw 2.5. Przydatność, wymagania do przerobu 2.6. Opakowania, transport, przechowywanie warzyw 2.7. Wymagania jakościowe w obrocie warzywami, normalizacja III. Przetwory z...

Przydatność 55% Warzywa i owoce (technologia i towarozanwstwo)

Charakterystyka i podział owoców. Owoce należą do artykułów wysoko cenionych przez dietetyków i żywieniowców. Są one bowiem źródłem wielu witamin i związków mineralnych oraz błonnika. Ze względu na sezonowość zbioru krajowych owoców istnieje potrzeba ich utrwalania i przetwarzania. Obecnie w handlu w ciągłej sprzedaży znajdują się owoce z importu. Na ogół owoce...

Przydatność 65% Omów metody za pomocą których można utrwalić warzywa

Utrwalanie albo konserwowanie żywności jest to działanie zmierzające do przedłużenia trwałości żywności poprzez: Niedopuszczenie do rozwoju i działalności drobnoustrojów, przez ich zabicie lub usunięcie połączone z zabezpieczeniem przed zakażeniem wtórnym, Wstrzymanie tkankowych procesów biochemicznych, np. utleniania biologicznego, fermentacji, reakcji enzymatycznego...

0 odpowiada - 0 ogląda - 3 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji