Treść zadania
Autor: Zaroowka Dodano: 29.2.2012 (14:40)
Wyznacz gęstość dowolnej cieczy (mleko , olej) lub innego ciała.
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Rozwiązania
Podobne zadania
Wyznacz moc grzejnika elektrycznego, który w czasie 2h przetwarza energię Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: karOlinka 22.4.2010 (20:53) |
Na czym polega rozszerzalność temp. cieczy ,gazów i ciał stałych? Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 4 rozwiązania | autor: karolcia19 29.4.2010 (18:17) |
różnice w budowie ciał stałych cieczy i gazów Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 3 rozwiązania | autor: xsndx 6.5.2010 (19:24) |
zad. wyznacz ciepło właściwe! Pomożecie?? Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: oooyeah 19.5.2010 (20:49) |
wyznacz cisnienie wywierane na pozioma powierzchnie przez cegle w trzech Przedmiot: Fizyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: goska 15.6.2010 (18:36) |
Podobne materiały
Przydatność 65% Mleko
Skład chemiczny Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada ponad 90% produkcji. W mniejszych ilościach jest otrzymywane mleko bawole, mleko kozie i owcze. W Polsce produkuje się głównie mleko krowie i w znacznie mniejszej ilości mleko kozie oraz owcze (głównie do produkcji serów). Mleko jest to płynna wydzielina...
Przydatność 65% Mleko
Ad. I WSTĘP Wartość odżywcza mleka Mleko i produkty mleczne odgrywają podstawowa rolę w odżywianiu i mają wielki znaczenie dla zdrowia człowieka. W szczególności mleko jest dobrym źródłem wysokowartościowych białek, łatwo przyswajalnego tłuszczu, ważnych dla organizmu soli mineralnych (w tym wapnia, fosforu), witaminy A i witaminy z grupy B. Ze względów...
Przydatność 70% Czynniki chłodnicze. Chłodziwa. Oleje.
Czynniki chłodnicze. Pierwsze urządzenia chłodnicze, budowane w drugiej połowie XIX wieku, były napełniane różnymi czynnikami, przede wszystkim amoniakiem NH3, chlorkiem metylu CH3cl, dwutlenkiem węgla i dwutlenkiem siarki. W latach trzydziestych rozpoczęła się era tzw. freonów będących pochodnymi węglowodorów, które cechują się wieloma doskonałymi własnościami....
Przydatność 85% Mleko - rozwój opakowań
Zwykłe mleko - u niektórych pradawnych ludów miało znaczenie ceremonialne i składano je w ofierze bogom oraz duchom, dla innych jest to napój kompletnie nieprzyswajalny. Jak ewoluowało jego opakowanie przez lata? No cóż, do momentu, gdy nie wynaleziono w XIX wieku wirówki, która oddzielała śmietanę od mleka nie produkowało się go na szeroką skalę, gdyż nie miałoby to...
Przydatność 55% Mleko i jego przetwory
MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
Konto usunięte, 29.2.2012 (23:29)
1) Wlać ciecz do naczynia ze skalą odczytać jej objętość . V
2) Zważyć naczynie z cieczą
3 ) wylać ciecz i zważyć puste naczynie
4 ) obliczyć masę cieczy odejmując od masy cieczy z naczyniem masę naczynia m
5) podstawić do wzoru na gęstość wielkości i obliczyć czyli masę cieczy podzielić przez jej objętość
Najlepiej w g / cm 3
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie