Treść zadania

~sara

Przetłumacz :
Składniki :

75 g margaryny kasi
250g miodu
1 opakowanie przyprawy do piernika
500g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko


Przygotowanie :

w rondelku stapiamy margarynę ,miód i cukier
Przestudzone masło wlac do miski
Mąkę z proszkiem do pieczenia
oraz przyprawę do piernika dodać wraz z jajkiem do masy miodowej.
Zagniecione ciasto pozostawić pod przykryciem na 1-2 godziny.
Z rozwałkowanego na grubość 0,5 cm ciasta wycinać pierniki.
Piec w rozgrzanego do 200*C pierniku przez 15-20 min.
Pierniczki należy odstawić na 2 -3 tygodnie w suche i chłodne miejsce by skruszały

Zgłoś nadużycie

Komentarze do zadania

  • ingredients:

    75 g margarine kasi
    250g of honey
    1 package gingerbread spice
    500g flour
    2 teaspoons baking powder
    1 egg

    preparation:

    we merge margarine in a saucepan, honey and sugar
    Przestudzone pour butter into a bowl
    Flour with baking powder
    and gingerbread spice to add, along with egg-to-weight honey.
    The composed dough leave it covered for 1-2 hours.
    With rolled to a thickness of 0.5 cm cut gingerbread dough.
    Bake in preheated to 200 * C for 15-20 min gingerbread.
    Gingerbread should be discontinued for 2 -3 weeks in dry and cool place to have gone

  • ale na jaki??

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 2 0

    ingredients:

    75 g margarine kasi
    250g of honey
    1 package gingerbread spice
    500g flour
    2 teaspoons baking powder
    1 egg


    preparation:

    we merge margarine in a saucepan, honey and sugar
    Przestudzone pour butter into a bowl
    Flour with baking powder
    and gingerbread spice to add, along with egg-to-weight honey.
    The composed dough leave it covered for 1-2 hours.
    With rolled to a thickness of 0.5 cm cut gingerbread dough.
    Bake in preheated to 200 * C for 15-20 min gingerbread.
    Gingerbread should be discontinued for 2 -3 weeks in dry and cool place to have gone

Rozwiązania

  • aduuuuuula

    Zutaten:

    75 g Margarine kasi
    250g Honig
    1 Packung Lebkuchengewürz
    500g Mehl
    2 Teelöffel Backpulver
    1 Ei
    Zubereitung:

    Wir verschmelzen Margarine in einem Topf Honig und Zucker
    Przestudzone pour Butter in eine Schüssel
    Mehl mit Backpulver
    und Lebkuchengewürz hinzufügen, zusammen mit Ei-Gewichts-Honig.
    Die zusammengesetzten Teig lassen Sie es für 1-2 Stunden abgedeckt.
    Mit gerollt, um eine Dicke von 0,5 cm geschnitten Lebkuchenteig.
    Im vorgeheizten auf 200 * C für 15-20 min Lebkuchen.
    Gingerbread soll für 2 -3 Wochen in trockenen und kühlen Ort zu gegangen abgesetzt werden

Podobne materiały

Przydatność 60% Opakowanie

Większość produktów materialnych musi być zapakowana i opatrzona etykietą. Niektóre opakowania, jak butelka Coca – Coli czy pudełko pończoch L'eggs, są znane na całym świecie. Wielu specjalistów do spraw marketingu uznaje opakowanie za piąty, obok ceny, produktu, dystrybucji i promocji, element marketingu mix. Jednakże większość traktuje opakowanie i etykietę jako element...

Przydatność 60% Opakowanie żywności – kształtowanie i funkcja

Człowiek na początku istnienia swojej cywilizacji ze względu na stopień intelektualnego rozwoju pozyskiwał żywność wyłącznie dla potrzeby chwili, aby zabezpieczyć głód. Żywność i jej pozyskanie oprócz naturalnego instynktu rozmnażania było podstawowym zajęciem plemion pierwotnych. Wobec braku potrzeby przechowywania żywności człowiek pierwotny nie myślał o jej...

Przydatność 50% Opakowanie jako środek kontroli jakości

OPAKOWANIE JAKO ŚRODEK KONTROLI JAKOŚCI Opakowanie – to wyrób, który stanowi zewnętrzną warstwę określonego towaru mającego chronić go, ułatwiać przemieszczanie, magazynowanie, jak również sprzedaż oraz ma oddziaływać na wyobraźnię nabywcy. ¬ Polska Norma PN-O-79000 (Terminologia) definiuje opakowanie jako: „wyrób zapewniający utrzymanie określonej jakości...

Przydatność 75% Opakowanie i jego funkcje. Rodzaje opakowań

Opakowanie – to wyrób, który stanowi zewnętrzną warstwę określonego towaru mającego chronić go, ułatwiać przemieszczanie, magazynowanie, jak również sprzedaż oraz ma oddziaływać na wyobraźnię nabywcy. Funkcje opakowań: 1.Funkcja Ochronna Towarów – chroni produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Wartość użytkowa musi być zabezpieczona przez opakowanie , aby...

Przydatność 60% Zaprojektuj opakowanie i uzasadnij swój wybór.

PRODUKT: krem do depilacji PROPONOWANE OPAKOWANIE: szklany pojemnik w kształcie elipsy, z plastikową wciskową pokrywką; wewnątrz opakowania-aluminiowa folia zabezpieczająca wydostanie się kremu –usuwana podczas pierwszego użycia oraz plastikowa przykryweczka pełniąca rolę szpatułki do nakładania kremu TYP OPAKOWANIA: bezpośrednie, trwałe, uniwersalne, twarde, wieloelementowe,...

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji