Treść zadania

9kanapka7

Proszę o przetłumaczenie na polski.

Snails are served as a starter, especially in French cuisine
Method of preparation:
Fresh live snails rinse under cold water, then throw them into boiling water for 10 minutes, then drain off and leave a few minutes to cool.
After przestygnięciu shells, separate dining area from the rest, or reject the shell and what was in it, and leave only the fleshy base, the so-called. Screw the leg.
Edible parts we put on about 60 minutes in boiling water and nieosolonej. Solimy at the end of cooking, because otherwise the meat will be tough. Get prepared snails that now we can cook as any selected meat.
Snails have a high content of protein, while low in fat.

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • avatar

    1 0

    Ślimaki
    Ślimaki są podawane jako przystawka, głównie w kuchni francuskiej
    Sposób przygotowania:
    Świeże żywe ślimaki płuczemy pod zimną wodą, następnie wrzucamy je do wrzątku na 10 minut, po czym odcedzamy i pozostawiamy kilka minut do przestygnięcia.
    Po przestygnięciu muszelek, oddzielamy część jadalną od reszty, czyli odrzucamy muszlę i to co było w niej, a pozostawiamy tylko mięsiste podstawy, tzw. nogę ślimaka.
    Części jadalne wrzucamy na około 60 minut do wrzącej i nieosolonej wody. Solimy pod koniec gotowania, ponieważ inaczej mięso będzie twarde. Uzyskujemy wstępnie przygotowane ślimaki, które teraz możemy przyrządzić jak dowolne wybrane mięso.
    Ślimaki mają dużą zawartość białka, przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu.

Rozwiązania

  • wiki831

    Ślimaki są serwowane jako przystawki, szczególnie we francuskiej kuchni.
    Metoda przygotowania:
    świeże, żywe ślimaki płukać pod zimną wodą, później wrzucić je do wrzącej wody na 10min. potem osuszyć i zostawić na kilka minut w chłodzie.
    Po przestygnięciu muszli, oddzielić część jadalną od reszty odrzucić muszle ze swoją zawartością i zostawić tylko mięsistą część tzw. screw(nie wiem jak to przetłumaczyć) nogi.
    jadalną część kładziemy na ok. 60min. w misce gotowanej i nieosolonej wody. Solimy i na końcu gotujemy ponieważ inaczej mięso będzie twarde. Tak przygotowane mięso teraz możemy gotować jak dowolnie wybrane mięsa.
    Ślimaki mają wysoką zawartość białka, podczas gdy zawierają mało tłuszczu.

Podobne materiały

Przydatność 100% Do zoos serve a useful purpose?

Do zoos serve a useful purpose, or are they unfair to animals? During the last few years there has been noticed a great development of zoos. Some people think that such places are entertaining or even needed. However in my opinion zoos should be banned for numerous reasons. The first argument against zoos, which I would like to present, is that in fact in most cases animals are kept there...

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji