Treść zadania
Autor: ~Pola Dodano: 20.10.2011 (18:56)
do 2 kg zupy pomidorowej pani krysia dodała pięć szczyot soli(każda szczypta miała 0.2g soli) i jedyną łyżkę cukru(7g) jaki promil zupy stanowi sól a jaki cukier ? Wynik podaj z dokładnością do 0,1 promila
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
pomocy na jutro mam a pani powiedziała ze bd spr ;// Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: izolek123 15.4.2010 (17:23) |
PANI ANIA ważyla o 3 kg mniej niż p.zosia po kuracji odchudzającej pani Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: klidi96 22.4.2010 (17:25) |
pani Anna ważyła o 3 kg mniej niż pani Zofia. Po kuracji odchudzającej Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: crazydaro12 22.4.2010 (20:18) |
Pani ania wazyła o 3kg mniej niż pani zofia. po kuracji odchudzania pani ania Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 1 rozwiązanie | autor: szalona 3.5.2010 (17:32) |
Przed wyjazdem do Londynu pani Zosia kupiła w kantorze Syrena euro za 730 zł. Przedmiot: Matematyka / Gimnazjum | 2 rozwiązania | autor: pusia2004 26.9.2010 (19:59) |
Podobne materiały
Przydatność 80% Instrukcja jedzenia zupy
Mając przed sobą talerz gorącej zupy należy najpierw rytmicznie i mocno podmuchać nie więcej niż trzy razy. Gdy zaś zupa jest zimna tej czynności nie wykonujemy. Prawa lub lewą rękę (zależy jak kto woli sięgamy po łyżkę. Następnie powoli zbliżamy łyżkę do talerza, pochylając przy tym lekko w prawa stronę i nabieramy niedużą ilość zupy. Po chwili unosimy łyżkę do...
Przydatność 65% Sosy i zupy-charakterystyka
Sos to gęsty płyn, tworzony na bazie różnych składników, nadających mu odmienne smaki (ostry, łagodny, kwaśny, słodki), stosowany jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów itd. W konsystencji luźniejszy jest od kremu. Sosy zimne – są dodatkiem do potraw zimnych przekąsek, niektórych dań gorących i deserów. Uzupełniają składniki odżywcze...
Przydatność 50% Technologia gastronomiczna - ciasta, kasze, kremy, zupy
praca znajduje się w załączniku
Przydatność 75% Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy)
Imię i nazwisko: Klasa: Data: 1.Siekanie mąki z tłuszczem, dodanie żółtek i zarobienie składników w jedną całość to technika sporządzania ciasta: a. kruchego b. biszkoptowego c. ptysiowego d. drożdżowego 2.Przygotowując ciasto naleśnikowe należy: a. do mleka dodać jaja, wodę i mąkę, dobrze wymieszać b. do mąki dodać jaja, mleko i wodę, dobrze wymieszać c....
Przydatność 60% Pop – Art, czyli jak puszka zupy stała sie dziełem sztuki
POP – ART, CZYLI JAK PUSZKA ZUPY STAŁA SIĘ DZIEŁEM SZTUKI Pop-art (z angielskiego popular art - "sztuka popularna, powszechna"), nazwa jednego z najważniejszych nurtów w sztuce współczesnej wprowadzona przez krytyka L. Allowaya. Początki pop-artu łączą się z działalnością Independent Group (Alloway, R. Hamilton, E. Paolozzi) - ugrupowania, które wylansowało w Anglii...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
1 0
scooli81 20.10.2011 (22:49)
2kg=2000g
\frac{0,2*2000}{1000}=\frac{400}{1000}=0,4 promila stanowi sól w zupie
\frac{7*2000}{1000}=\frac{14000}{1000}=14....promol stanowi cukier w zupie
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie