Treść zadania

MariiiolkoVva

Witam, chodzi mi o zadania z Technologi gastronomicznej, mianowicie:

1. Zastosowanie obróbki wstępnej warzyw w żywieniu człowieka (opisać).
2 Sprzęt i narzedzia do rozdrabniania warzyw (wymienić).

Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsza odpowiedź

  • 1 0

    1likwidacja wirusów zewnętrznych na obierkach warzywach
    2.blender.młynek ,sokowirówka, nóż krajalnice maszynki itp...

Odpowiedzi

Podobne materiały

Przydatność 55% Specyfika Działalności Gastronomicznej

Zasadniczym zadaniem działalności gastronomicznej jest zaspakajanie żywieniowych potrzeb człowieka. Gastronomia jest jedną z form systemu zaopatrzenia ludności. Lokale gastronomiczne od lat cieszą się popularnością, która wciąż rośnie wraz ze wzrostem tempa życia społeczeństwa. Osoby pracujące często nie mają czasu, żeby codziennie przygotowywać posiłki domowe i chętnie...

Przydatność 75% Future technologies

Special Topic: Future technologies Prognoses of the future technical development Nobody really can say in which direction our science goes. There are so many different subjects that can revolutionise the whole world. Here are some examples of these future technologies: Gene engineering: The scientists think that they will have completely decoded the DNA...

Przydatność 100% New Technologies

From nineteenth century progress in technology and science was very significant. Many inventions such as: stream locomotive, electricity or telephones were the revolution in the development of industry. The use of modern engines and different devices enabled us to accelerate production and manufacturing. Work, in factories, become easier and more comfortable. Households were also upgraded....

Przydatność 70% The pros and cons of technology

Technological progress completely changes people’s life. In nowadays nobody can imagine how to life without hot water, electricity, gas, television, telephones and many others things. But do we really need technological progress? Some things were replaced by the other like paraffin lamp by electric lamp or fireplace by electric cooker. Other things were modernized, to make our life more...

Przydatność 80% Obróbka wstępna i cieplna w technologii gastronomicznej

1.Obróbka wstępna-ma za zadanie usunięcie z surowca części niejadalnych,zepsutych, nadpsutych,posortowanie odnośnie wielkości, gatunku,jakości.Obróbka wstępna obejmuje obróbkę wstępną brudną i obróbkę wstępna czystą. 2.Obróbka wstępna brudna-ma za zadanie usunięcie z surowca zanieczyszczeń,części nadpsutych.Odbywa się w przygotowalni pierwszej. 3.Etapy obróbki...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji