Treść zadania
Autor: niusia1992 Dodano: 3.5.2011 (13:33)
proszę o arysowanie wykresu kołowego składu gleby:
45% substancje mineralne
25%powietrze
25% woda
5% substancje organiczne
prosze na dziś
Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsza odpowiedź
Odpowiedzi
Podobne materiały
Przydatność 55% Odczytywanie własności funkcji z wykresu
Odczytywanie własności funkcji z wykresy 1. Dziedzina funkcji ? oznaczamy symbolem D= i wpisujemy w niej np. R jeśli na wykresie niema kropek. A jeśli są to wypisujemy najmniejszą i największą liczbę na osi Y. Przykład D= R lub D= (-7; 8) 2. Zbiór wartości funkcji ? oznaczamy symbolem Y= i wpisujemy w nim np. R jeśli w wykresie niema kropek. A jeśli są to wypisujemy...
Przydatność 75% Substancje psychoaktywne
Substancje psychoaktywne Uzależnienie fizjologiczne, zwane też czasem fizycznym, jest to nabyta silna potrzeba stałego zażywania jakiejś substancji odczuwana jako szereg dolegliwości fizycznych (np. bóle, biegunki, uczucie zimna, wymioty, drżenia mięśni, bezsenność). Zaprzestanie jej zażywania (odstawienie) prowadzi do wystąpienia zespołu objawów, które określa się jako...
Przydatność 65% Substancje zapasowe u roślin
Substancje zapasowe u roślin, związki chemiczne syntetyzowane przez rośliny, pełniące rolę źródła energii lub budulca. Substancje zapasowe występują we wszystkich komórkach roślin jako produkty przemiany materii, a ponadto są magazynowane w specjalnych tkankach spichrzowych zlokalizowanych w organach spichrzowych. Do najważniejszych substancji zapasowych należą: cukry proste...
Przydatność 60% Substancje trujące w kosmetykach
Zwyczajne mydło nie wystarczy. Oczyszczamy się za pomocą peelingu do twarzy i ciała i osuszamy skórę, po czym namaszczamy się odżywczymi kremami. Jeszcze dezodorant, aby zamaskować naturalną woń ciała (naturalna woń potu, który pojawia się po ciężkiej pracy) i na koniec kropelka perfum lub wody po goleniu. W przypadku około połowy naszej dorosłej i nastoletniej populacji -...
Przydatność 80% Substancje dodawane do żywności
Kiedyś w większości domów były wędzarnie, gdzie w aromatycznym dymie, np. z jałowca przygotowywano kiełbasy, szynki, boczek. Potem podwieszone pod sufitem na strychu mogły czekać na zjedzenie nawet kilka miesięcy. Beczki z kiszonymi ogórkami i kapustą zatapiano w stawie na całą zimę. Wiele produktów przechowywano w tzw. lodowniach, czyli wykopanych w ziemi piwnicach...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
1 0
julkagirl 3.5.2011 (13:55)
Jeżeli chodzi o takie coś, to myślę że dobrze zrobiłam.
W załączniku.
Jak by nie było załącznika wejdź tu:
http://zapodaj.net/7b91a98a7aea.bmp.html
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie