Treść zadania

Oleeek

1.
W sklepie warzywnym Zieleniak ceny wymienionych niżej warzyw i owoców w dni targowe, w środę i piątek, są niższe o 1,5 ceny przedstawionej oferty. Ponadto każdego dnia, na godzine przed zamknięciem sklepu, obniża się o 50% ceny wymienionych warzyw i owoców.
otwarte pon. - sob. 7:00 - 18:00
Zielona pietruszka - 2,30
Koperek - 1,90
seler - 3,10
sałata - 1,70
maliny - 4,60
jagody - 6,50
a) Jakie są ceny w piątek po otwarciu sklepu? Ceny zaokrąglij do 0,1 zł.
b) Ile kosztują te warzywa i owoce w piątek po godzinie 17:00?

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

  • 1 0

    a)
    Zielona pietruszka - 1,80
    Koperek - 1,40
    seler - 2,60
    sałata - 1,20
    maliny - 4,10
    jagody - 6,00
    b)
    Zielona pietruszka - 0,9
    Koperek - 0,7
    seler - 0,3
    sałata - 0,6
    maliny - 2,05
    jagody - 3,00

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 75% Ceny

CENA Pomimo zwiększonej roli czynników pozacenowych w nowoczesnych procesach marketingowych, cena pozostaje krytycznym czynnikiem na szczególnie trudnych rynkach charakteryzujących się zwłaszcza konkurencją monopolistyczną lub oligopolistyczną. Cena jest jedynym elementem marketing mix tworzącym przychody. Pozostałe elementy (produkt, dystrybucja i promocja) tworzą tylko koszty....

Przydatność 80% Ceny monopolistyczne

CENY MONOPOLISTYCZNE Monopolista dążąc do maksymalizacji zysku może podnosić cenę lub wielkość produkcji tak, aby różnica między przychodem całkowitym ze sprzedaży i kosztem całkowitym była największa. W wielu interpretacjach ekonomicznych przyjmuje się, że monopol może decydować zarówno o wielkości produkcji, jak i o cenie. Faktycznie jednak swoboda wyboru monopolu...

Przydatność 60% Strategia ceny

CENA ? jest wartością towaru lub usługi wyrażona w pieniądzu. Istotą strategii cenowej jest wynegowanie poziomu ceny w wysokości satysfakcjonującej kupującego i sprzedającego. Najczęściej stosowane strategie cenowe: ? strategia ceny wysokiej: ? strategia ceny niskiej. Strategia ceny wysokiej występuje gdy: ? na rynku występuje monopol; ? gdy towar lub usługa jest...

Przydatność 100% Zrób zakupy na tarhu warzywnym

Zrób zakupy na targu warzywnym. Legumes: Une betterave – burak Un chou –kapusta Une carotte –marchew Un cleri –seler Un concombre –ogórek Un poireau –por Une laitue –sałata Un poivron –papryka Un pinard –szpinak Une tomate –pomidor Un chou-fleur –kalafior Un haricot –fasola Une pomme de terre –ziemniaki Des petits pois –zielnoy groszek Fruits...

Przydatność 75% Zasady gotowania warzyw strączkowych

1.Podział warzyw strączkowych: a)suche (fasola sucha,groch,łubin,bób,soja,soczewica) b)swieże (groszek zielony,fasola szparagowa) 2.Zasady gotowania warzyw strączkowych świeżych: a)gotujemy zawsze w wodzie osolonej i pod przykryciem 3.Zasady gotowania suchych nasion roślin strączkowych: a)przeprowadzić obróbkę wstępną (sortowanie,mycie,płukanie) b)namoczyć w zimnej...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji