Treść zadania
Autor: grzechur5511 Dodano: 20.3.2011 (19:43)
Ile serwatki otrzymuje się w wyniku przeróbki 6l kwaśnego mleka na twaróg .
zsiadłe mleko 24l
bialy ser 6kg
serwatka 15l
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
Karol kupił 4 kartony mleka po 1,5 l oraz dwa kartony dwulitrowe. ile szklanek Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: klaudia7 11.9.2010 (09:22) |
tłuszcz stanowi 0,032 całej masy mleka. ile tłuszczu jest w 250 g mleka? Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: plusik06 21.10.2010 (19:49) |
Skoro z 20litrow mleka mozna otrzymac ok 1,1kg masa, to ile litrow mleka Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: nata1a 25.10.2010 (19:50) |
Zad.1 25:(-1)=....<<ten wynik dodaj do wyniku Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: milenaxD77 6.12.2010 (16:35) |
skoro w20 litrw moryna otrzyma ok.1,1 kg masŁa, to ile litruw mleka potryebuje Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: matkowska12 19.12.2010 (11:48) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Księgowe ujęcie wyniku finansowego
Księgowe ujęcie wyniku finansowego Rachunek zysków i strat jest drugim, obok bilansu, elementem sprawozdania finansowego jednostki. Ustawa o rachunkowości w art. 47 ust. 1 nakazuje wykazać w nim oddzielnie przychody, koszty, zyski, straty nadzwyczajne oraz obowiązkowe obciążenia wyniku finansowego za bieżący i poprzedni rok obrotowy. Kolejność i sposób wykazania przychodów,...
Przydatność 65% Mleko i przetwory z mleka
I. Skład chemiczny mleka i jego wartość odżywcza Mleko to płynna wydzielina wyspecjalizowanego gruczołu ssaków, zawierająca 8090% wody i 2010% (u krów zwykle 1213%) suchej masy, która składa się głównie z tłuszczu, białek, cukru mlekowego (laktozy) i soli mineralnych. Mleko pochodzi od różnych zwierząt hodowlanych. W produkcji światowej na mleko krowie przypada 90%. W...
Przydatność 80% Przetwórcze i odżywcze zastosowanie mleka
o to jest mleko? Potocznie to produkt, który można pić w postaci samego płynu lub spożywać w postaci produktów mlecznych: jogurtu, kefiru, sera, twarożku, masła... Naukowo to ?płynna wydzielina gruczołów mlecznych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie, stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt i młodych zwierząt?....
Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii
1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...
Przydatność 75% Formy powstałe w wyniku działalności lądolodu
Formy powstałe w wyniku działalności lądolodu: · Morena- wszelki materiał skalny transportowany w lądolodzie · Morena czołowa- podczas postoju lądolodu następuje usypywanie materiału wytapiającego się z jego czoła i osadzanie go w postaci wału równoległego do czoła lądolodu · Morena boczna- wał występujące wzdłuż bocznej krawędzi jęzora lodowcowego, częściowo...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
2 0
ewka13 20.3.2011 (20:19)
zsiadłe mleko 6l (24 : 4 = 6)
biały ser 1,5kg (6 : 4 = 1,5)
serwatka 3,75l (15 : 4 = 3,75)
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie