Treść zadania
Autor: Tusia44 Dodano: 18.11.2010 (14:48)
Przyjmijmy ze talerz zawiera 3/8 litra zupy,a łyżką można nabrać 0,01 litra.
A) Ile razy trzeba podnieść łyżke do ust aby zjeść pełen talerz zupy.
B)Ile łyżek wody trzeba by było wlać do trzystulitrowej wanny aby napełnić ja do połowy
PROSZE DAM NAJ!!! TO ŁATWE ZADANIE ALE JA OSOBIŚCIE NIE KUMAM
Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
kamil wlal 5,7 litra wody do wiadra i 4,2 litra do miski.ile wody musi przelac Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: jamniksuszi1 26.5.2010 (23:22) |
może ktoś mi pomorze bo wychodzą mi niestworzone liczby przyjmijmy ,że Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: alexi100 23.9.2010 (19:26) |
Beczka ma pojemność 67,2 litra , dzbanek - 1,6 litra , a kubek ma pojemność Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: Kubus99017 3.10.2010 (14:36) |
Przyjmijmy, że talerz zawiera trzy ósme litra zupy, a łyżką można nabrać Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 3 rozwiązania | autor: XxmonisxxX 17.10.2010 (11:55) |
CHLEB ŻYTNI: 100 G CHLEBA ZAWIERA PRZECIĘTNIE: 30,0 G WEGLOWODANÓW 5,5 G Przedmiot: Matematyka / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: plejbus 31.10.2010 (08:35) |
Podobne materiały
Przydatność 100% Mona Lisa
Moim ulubionym obrazem jest ,,Mona Lisa’’ .Bardzo podoba mi się ten obraz , ponieważ narysowana kobieta jest przedstawiona tak jakby była prawdziwa , a nie namalowana . Obraz ten jest bardzo znany na świecie i ceniony w śród krytyków malarstwa. Wybrałam , go też dla tego , że autor tego obrazy przedstawił piękno kobiety farbami Na pierwszym planie tego obrazu jest...
Przydatność 80% Instrukcja jedzenia zupy
Mając przed sobą talerz gorącej zupy należy najpierw rytmicznie i mocno podmuchać nie więcej niż trzy razy. Gdy zaś zupa jest zimna tej czynności nie wykonujemy. Prawa lub lewą rękę (zależy jak kto woli sięgamy po łyżkę. Następnie powoli zbliżamy łyżkę do talerza, pochylając przy tym lekko w prawa stronę i nabieramy niedużą ilość zupy. Po chwili unosimy łyżkę do...
Przydatność 65% Sosy i zupy-charakterystyka
Sos to gęsty płyn, tworzony na bazie różnych składników, nadających mu odmienne smaki (ostry, łagodny, kwaśny, słodki), stosowany jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów itd. W konsystencji luźniejszy jest od kremu. Sosy zimne – są dodatkiem do potraw zimnych przekąsek, niektórych dań gorących i deserów. Uzupełniają składniki odżywcze...
Przydatność 65% Analiza Obrazu ''Mona Lisa''
Autorem obrazu ?Mona Lisa? jest Leonardo da Vinci. Dzieło powstało ok. 1503-1507 roku. Jego wymiary to 77cm./53cm. Technika: olej, deska. Miejsce przechowywania to paryski Luwr. Orientacja obrazu pionowa, perspektywa linearna. Mona Lisa to prawdopodobnie portret patrycjuszki florenckiej Monny Lisy del Giocondo, która pozowała malarzowi mając 24-25lat. Na obrazie widoczny jest...
Przydatność 50% Technologia gastronomiczna - ciasta, kasze, kremy, zupy
praca znajduje się w załączniku
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
bozkoz 18.11.2010 (14:58)
a)
3/8÷1/100 = 3/8×100/1=75/2=37,5 =w przybliżeniu 38
trzeba podnieść do ust łyżkę 38 razy
b)
300l÷2=150l
150÷0,01=15 000
trzeba by wlać 15 tysięcy łyżek
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie