Treść zadania
Autor: kowalewskaklaudiaa Dodano: 16.4.2021 (21:47)
CZEŚĆ POMOŻE KTOŚ ?
wypisz wszystkie łańcuchy pokarmowe z tego dołączonego zdjęcia proszę ;)
Rozwiąż zadanie i zarób nawet 12 punktów. 2 za rozwiązanie zadania, 8 gdy Twoja odpowiedź zostanie uznana jako najlepsza.
Rozwiązania
Podobne zadania
Czym sie zywi... i jak jest do tego przystosowana... Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: Soniaaa 4.5.2010 (19:11) |
Zrób notatkę na temat ssaków. Mają się w niej znaleźć wszystkie Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: Alexa97 7.5.2010 (16:34) |
błagam pomocy od tego zależy czy zdam!!!! Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 1 rozwiązanie | autor: Eliza13 18.5.2010 (20:50) |
Jak dochodzi do zapłodnienia u ludzi podaj wszystkie szczegóły Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 4 rozwiązania | autor: ola1267 19.5.2010 (19:06) |
Proszę dla siostry ja nie mam głowy do tego :*;) Przedmiot: Biologia / Szkoła podstawowa | 2 rozwiązania | autor: Martyna111198 19.9.2010 (18:19) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Zatrucia pokarmowe
Ostre ,zwykle gwałtowne dolegliwości żołądkowo -jelitowe,występujące w stosunkowo krótkim czasie po dostaniu się do przewodu pokarmowego szkodliwych czynników biologicznych lub chemicznych. Okres wylęgania zatruć pokarmowych zakaźnych zwłaszcza bakteryjnych jest krótki - zwykle od kilku do kilkunastu godzin. Każde zatrucie pokarmowe może być groźne ,szczególnie dla...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
Wśród składników pokarmowych wyróżniamy: składniki budulcowe: białka, mineralne składniki, energetyczne: węglowodany, tłuszcze, regulujące: witaminy, woda. Wszystkie one są nam bardzo potrzebne do życia. Odżywianie jest to dostarczenie owych składników do każdej żywej komórki. Jedne są odpowiedzialne za nasz wzrok, a inne za wzrost. A oto i one: WŚRÓD SKŁADNIKÓW...
Przydatność 60% Składniki pokarmowe
Składniki pokarmowe - Białka - Tłuszcze - Węglowodany - składniki odżywcze - Witaminy - Składniki mineralne - Woda - Kwasy organiczne Substancje te powinny być zawarte w surowcach lub dodane w procesie technologicznym, w celu uzyskania pełnowartościowego wyrobu gotowego, będącego produktem gotowym. Podział i rola składników pokarmowych żywności. Człowiek...
Przydatność 70% Składniki pokarmowe
1. Składniki pokarmowe : Cukry Są to węglowodany . Cukry są głównym źródłem energii dla organizmu. Skrobia Glukoza Glikogen. Glikogen jest odkładany w mięśniach i w wątrobie. Przykłady produktów z zawartością skrobi: makaron, ziemniaki, pieczywo, kasza, rośliny strączkowe. Błonnik jest też cukrem. Pomaga w trawieniu pokarmów....
Przydatność 65% Składniki pokarmowe
Do czego służą poszczególne składniki pokarmowe i w jakich są produktach? ● Białka to składnik niezbędny do budowy organizmu. Szczególnie ważną rolę odgrywają w okresie wzrostu. Najwięcej białka jest w mleku i jego przetworach, a także w rybach, mięsie, fasoli, grochu. ● Sole mineralne to ważny składnik budulcowy kości i zębów. Znajdują się w owocach,...
0 odpowiada - 0 ogląda - 0 rozwiązań
Zgłoś nadużycie
Komentarze do zadania