Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.

Treść zadania

Karina12390

Roztwór 36g glukozy w 500g wody krzepnie w temp. -0,74OC. obliczyć masę molową glukozy. Stała krioskopowa Ekrz =1,86 kgK/mol.

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsze rozwiązanie

Rozwiązania

Podobne materiały

Przydatność 100% Szkoły eksperymentalne Mi-temps

Mi – temps Eksperyment mi – temps zrodził się w 1941 roku we Francji, w atmosferze protestu przeciwko przeciążaniu uczniów pracą umysłową, przetrzymywaniu ich przez wiele godzin w ławkach szkolnych, przeciwko całej tradycyjnej szkole, która nie zawsze umiała zadbać o rozwój fizyczny swoich wychowanków. Twórcą owego eksperymentu jest Max Fourestier, lekarz – inspektor...

Przydatność 60% Wody

Czysta woda dla życia człowieka jest dobrem niezbędnym. Brak jej na danym obszarze zagraża zdrowiu, a nawet życiu wielu organizmów; bez niej jakakolwiek działalność gospodarcza szybko staje się niemożliwa . Niestety bardzo często mamy do czynienia z przejawami złej, nieracjonalnej gospodarki wodą, wynikającej przede wszystkim z nadmiernego zanieczyszczenia wód....

Przydatność 65% Wody

Aby funkcjonowal wspólczesny swiat, by mogly pracowac wszystkie maszyny, fabryki i czlowiek mógl wygodnie i spokojnie zyc, potrzeba ogromnych ilosci energii. Wiekszosc tej energii dostarczaja surowce energetyczne: ropa naftowa, gaz ziemny i wegiel. Wykorzystanie paliw kopalnianych do produkcji energii elektrycznej niesie za soba wiele zanieczyszczen i niebezpieczenstw dla czlowieka i jego...

Przydatność 100% Wody

Przydatność 70% Zasadowość wody

Zasadowość określa zdolność wody do przyjmowania protonów ( H+ ), tj. zdolność do zobojętniania silnych kwasów mineralnych o określonym pH.
W wodach naturalnych zasadowość pochodzi, w przeważającej części, od związków takich, jak Ca(HCO3)2 i Mg(HCO3)2, aczkolwiek nie tylko. Parametr ten ma znaczenie drugorzędne, szczególnie w przypadku wody do picia, gdyż związki te...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji

Pierwszy raz?

Zapoznaj się z krótkim opisem jak sprawnie zdobywać punkty, sprawdź ile kosztuje dodanie zadania, itp. Zapoznaj się z możliwościami serwisu Zaliczaj.

Zaproś swoich znajomych

Zaproś swoich znajomych do serwisu. Im więcej osób zaprosić, tym więcej zdobędziesz punktów. Zarób nawet 100 punktów.