Treść zadania

Daczkowska

Napisać 10 łańcuchów pokarmowych

Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Rozwiązania

  • sonar

    trawa -- zając -- wilk

    poziomka --- ślimak --- jeż

    dąb --- korniki --- dzięcioł

    żyto --- mysz polna --- sowa

    nasturcja -- mszyce -- biedronka -- pająk

    trawa -- konik polny --- salamandra -- wąż

    pszenica -- mysz -- zaskroniec --- myszołów

    sałata -- ślimak -- żaba -- bocian biały

    jabłko -- gąsienica -- sikorka -- krogulec

    korzenie -- larwa chrabąszcza -- kret

  • userphoto

    sosna-wiewiórka-żbik-wilk

    sosna-kornik-dzięcioł-kuna leśna

    poziomka-sarna-lis-pchły

    poziomka-gąsienica-żaba

    poziomka-ślimak-żaba

    kora-kornik-dzięcioł-jastrząb

    liscie dębu->gasienica->sikorka->krogulec
    liśc dębu -> gąsienica - > sikorka -> łasica

    koniczyna -> ślimak -> jaszczurka -> jastrząb

    trawa->mszyce->biedronka->wrona

Podobne zadania

scania Napisa podane wyrazy według wzoru: GROMADZĘ - GROMADZIŁEM - ZGROMADZĘ Przedmiot: Język polski / Szkoła podstawowa 1 rozwiązanie autor: scania 25.10.2011 (18:24)

Podobne materiały

Przydatność 65% Charakterystyka podstawowych składników pokarmowych

TEMAT: CHARAKTERYSTYKA PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW PIOKARMOWYCH. `Pracę rozpocznę wyjaśniając co to jest układ pokarmowy, jak jest zbudowany i jaką pełni rolę. Tak, więc układ pokarmowy jest zespołem narządów służących do pobierania pokarmu, jego przeróbki mechanicznej (rozdrabnianie, połykanie, mieszanie pokarmu, transport treści pokarmowej) i chemicznej (trawienie),...

Przydatność 55% Trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych

Podstawowymi czynnościami układu pokarmowego jest trawienie i wchłanianie substancji pokarmowych. Węglowodany są podstawowym składnikiem pokarmowym, w pożywieniu dostarczana jest głównie skrobia, a także sacharoza (popularny "cukier"), laktoza (składnik mleka), fruktoza (cukier owocowy). Trawienie tej grupy składników rozpoczyna się już w jamie ustnej, bowiem nasza ślina...

Przydatność 75% Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych (paszoznastwo)

Czynniki wpływające na strawność składników pokarmowych Strawność pokarmu – podatność pokarmu na procesy trawienne. Stopień w jakim składniki odżywcze w danym produkcie spożywczym mogą być uwolnione i rozłożone na części składowe, które nadają się do wchłonięcia. Strawność zależy od wielu czynników, takich jak np.: stan zdrowia zwierzęcia i jego wiek,...

Przydatność 70% Jadłospis na jeden dzień z uwzględnieniem składników pokarmowych.

ŚNIADANIE 2 jajka na miękko, kajzerka z masłem, szklanka herbaty, kiwi -jajko (białko, tłuszcz, cholesterol, potas, wapń, magnez, żelazo) -kajzerka (białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik) -masło (tłuszcz, cukier, sole mineralne, woda, witaminy A, E, D2, D3) -herbata (teina, garbniki, olejki eteryczne, witaminy A, E, C) -kiwi (kwas cytrynowy, kwas foliowy, fosfor, magnez,...

0 odpowiada - 0 ogląda - 2 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji