Treść zadania

szybciaa

1.zastosowanie tłuszczów gastronomii( jak sie dzielą ,co to za tluszcze itp)
2. wykorzystanie warzyw do produkcji warzyw

Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsza odpowiedź

Odpowiedzi

Podobne materiały

Przydatność 50% Rodzaje gastronomii

Istota, Cele i zakres usług gastronomicznych 1. Historia rozwoju gastronomii Rozwój gastronomii jest ściśle związany z ewolucją środków transportu i rozwojem gospodarki, które doprowadziły do powstania nowego przemysłu-turystyki. Początki gastronomii sięgają dwóch tysięcy lat, kiedy to rolnicy z bliskiego wschodu udawali się do miejscowości, w których był targ, aby tam...

Przydatność 70% Ocena towaroznawcza i zastosowanie mleka w gastronomii

1.Ocena towaroznawcza mleka. Charakterystyka mleka: -jest wydzieliną gruczołów mlecznych samic,ssaków -działa na organizm odkwaszająco -ułatwia zachowanie równowagi kwasowozasadowej ustroju -białko mleka jest najtańszym pełnowartościowym białkiem pochodzenia zwierzęcego -białko mleka ma wysoką wartość biologiczną -tłuszcz występuje w postaci zemulgowanej...

Przydatność 60% Jaką rolę pełni tytuł w dziele literackim?

Tytuł spełnia rolę identyfikacyjną i porządkującą, przez co powinien byc unikalny, a często niesie z sobą również dodatkowe informacje w zależności od roli, jaką utwór spełnia: np. może przyciągać uwagę odbiorcy, informować o prezentowanej treści lub nawet wprowadzać w jej nastrój. W publikacjach leksykalnych tytułem artykułu jest jego hasło.

Przydatność 60% Metodyka usług hotelarstwa i gastronomii - notatki z wykladow

1. Działalność zakładu gastronomicznego obejmują usługi: - podstawowe - kulturalno-rozrywkowe - uzupełniające Usługi podstawowe – usługi żywienia polegające na przygotowywaniu potraw i napojów oraz dostarczeniu ich konsumentom. Poziom i zakres usług zależy przede wszystkim od jakości produkcji i formy obsługi. Usługi kulturalno-przemysłowe – rozrywkowe, atrakcyjne...

Przydatność 75% Grzyby-ocena towaroznawcza oraz zastosowanie w gastronomii

1.Definicja grzybów. Są roślinami nie posiadającymi ciałek zieleni bogatych w chlorofil,nie mogą pobierać z atmosfery dwutlenku węgla i produkować sobie ożywienia.Są więc organizmami cudzożywnymi. 2.Podział ze względu na sposób odżywiania: a)poasżyty czerpiące związki organiczne z roślin zielonych żywych b)pasożyty czerpiące związki organiczne z roślin martwych...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji