Zadanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.
Najlepsze rozwiązanie
Rozwiązania
Podobne zadania
jaka jest róznica pomiędzy chromatyna chromatyda i chromosomem Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: nadya_ad1 28.10.2010 (20:21) |
jaka jest różnica między białkiem pełnowartościowym i Przedmiot: Biologia / Liceum | 2 rozwiązania | autor: asia55 6.11.2010 (15:25) |
jaka wg Was jest najlepsza dieta? Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: lusillaaa 6.11.2010 (20:08) |
Podaj przyklad funkcji jaka pelni w organizmach: a) glukoza b) glikogen c) Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: jaskier 13.12.2010 (10:46) |
Wyjaśnij jaką role w organizmach odgrywaja a) tłuszcze obojętne b) Przedmiot: Biologia / Liceum | 1 rozwiązanie | autor: jaskier 13.12.2010 (10:48) |
Podobne materiały
Przydatność 55% Chemiczne dodatki do żywności
Chemiczne dodatki do żywności ? związki chemiczne dołączane do żywności (najczęściej w liczbie od kilku do kilkunastu) w celu stworzenia wrażenia smaku, zapachu podobnego do naturalnego, zmiany jej konsystencji i koloru oraz przedłużania terminu ważności do spożycia. Podział Chemiczne dodatki do żywności można ogólnie podzielić na: kompozycje smakowo-zapachowe, zwane...
Przydatność 60% Dodatki do żywności E- przyjaciel czy wróg ?
Dodatkami do żywności nazywa się substancje, które same nie są środkami spożywczymi i najczęściej nie posiadają wartości odżywczej. Do żywności dodawane są celowo, aby oddziaływać na jej charakterystyczne cechy, np. konsystencję, smak, zapach, barwę, itp. W zależności od pełnionych funkcji wyróżnia się ponad 20 grup substancji dodatkowych np. barwniki, aromaty,...
Przydatność 75% "Zdrowe"- dodatki do żywności
Dodatkami do żywności nazywa się substancje, które same nie są środkami spożywczymi i najczęściej nie posiadają wartości odżywczej. Do żywności dodawane są celowo, aby oddziaływać na jej charakterystyczne cechy, np. konsystencję, smak, zapach, barwę, itp. W zależności od pełnionych funkcji wyróżnia się ponad 20 grup substancji dodatkowych np. barwniki, aromaty,...
Przydatność 80% Chemiczne dodatki do żywności.Substancje psychoaktywne
Chemiczne dodatki do żywności – związki chemiczne dołączane do żywności (najczęściej w liczbie od kilku do kilkunastu) w celu stworzenia wrażenia smaku, zapachu podobnego do naturalnego, zmiany jej konsystencji i koloru oraz przedłużania terminu ważności do spożycia. Chemiczne dodatki do żywności można ogólnie podzielić na: 1.Kompozycje smakowo-zapachowe, zwane czasami...
Przydatność 50% The role of television in your life
The television matters a lot in my life. I spend many hours in front of my TV. I know that it isn’t healthy activity, but I am addicted. I watch everything what is worth seeing, but sometimes I only change the channels all the time… I like watching news. Especially “Fakty”, “Wiadomości” i “Teleexpress”. Every day I inquire about the current situation all over the world. Not...
0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań
0 0
bangbang 5.2.2011 (17:26)
konserwują, nadają smak i zapach, są emulgatorami czy stabilizatorami. Są to substancje bez których trudno sobie wyobrazić współczesny przemysł spożywczy. Z drugiej jednak strony tak duża powszechność stosowania substancji dodatkowych może być szkodliwa.
Dodawanie komentarzy zablokowane - Zgłoś nadużycie