Treść zadania

pawello1994

Podaj przykłady potraw lub zestaw potraw w których mamy do czynienia ze zjawiskiem kompensacji białek.

Pytanie jest zamknięte. Autor zadania wybrał już najlepsze rozwiązanie lub straciło ono ważność.

Najlepsza odpowiedź

Odpowiedzi

Podobne materiały

Przydatność 65% Aminokwasy

AMINOKWASY Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: w środowisku o pH niższym od ich...

Przydatność 50% Aminokwasy

Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: w środowisku o pH niższym od ich punktu izojonowego (pI)...

Przydatność 50% Aminokwasy

Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: w środowisku o pH niższym od ich punktu izojonowego...

Przydatność 75% Aminokwasy

AMINOKWASY Związki organiczne, pochodne węglowodorów, zawierające co najmniej jedną grupę aminową (-NH2) i jedną grupę karboksylową (-COOH). Inaczej mówiąc są to kwasy karboksylowe alifatyczne lub aromatyczne, zawierające w cząsteczce oprócz grupy karboksylowej -COOH, grupę aminową -NH2. Aminokwasy są związkami amfoterycznymi: - w środowisku o pH niższym od ich...

Przydatność 50% Aminokwasy

Aminokwasy Podstawowe elementy strukturalne protein, otrzymywane w wyniku ich hydrolizy. Zwiazki biologicznie aktywne, uczestniczace w biosyntezie wielu zwiazków w komórkach, dobrze przyswajane przez naskórek. Wykazuja zdolnosc zatrzymywania wilgoci, sa skladnikiem NMF (Natural moisturizing factor), czyli naturalnego czynnika nawilzajacego skóre. Dzialaja nawilzajaco, zwiekszaja dzialanie...

0 odpowiada - 0 ogląda - 1 rozwiązań

Dodaj zadanie

Zobacz więcej opcji